• Overgaard Wind posted an update 1 year ago

    Uvažujete o cestě do Vídně Hlavní město Rakouska je známé svou bohatou historií, ohromující architektura a pulzující kulturní scéna. http://www.viden-pruvodce.cz vaší cesty může být zdrcující, protože je toho tolik k vidění. Budeme sdílet sedm tipů, které vám pomůže využít čas strávený ve Vídni na maximum.

    Jak se tam dostat

    Nejjednodušší způsob, jak se pohybovat po Vídni, je veřejná doprava. Město má rozsáhlou síť tramvají, autobusů a metra, které jezdí od 5:00 do půlnoci. Můžete si koupit jednotlivé jízdenky nebo 24hodinovou jízdenku, která umožňuje neomezené cestování všemi druhy veřejné dopravy. Další možností je půjčit si kolo nebo se projít po centru města, které je poměrně malé a lidé se v něm snadno orientují.

    Kde se ubytovat ve Vídni

    Ve Vídni můžete najít různé ubytování, včetně levných hostelů a luxusních hotely. Centrum Vídně je nejlepší místo k pobytu. Zde je také většina atrakcí. Můžete si rezervovat pokoj buď v Grand Hotel Wien, nebo Hotel Sacher pro luxusní pobyt. Wombat’s City Hostel je skvělá volba.

    Co jíst a pít ve Vídni

    Vídeň je známá svou kávovou kulturou a tradiční kuchyní. Vídeňský řízek, který musíte ochutnat, je obalovaný a smažený telecí řízek. Další oblíbené jídlo je Tafelspitz , což je vařené hovězí maso s křenem. Sachertorte (čokoládový dort plněný meruňkovým džemem) je dalším oblíbeným jídlem. Cafe Central a Cafe Sacher ve Vídni jsou skvělá místa, kde si můžete dát šálek joe.

    Atrakce ve Vídni, které musíte vidět

    Vídeň má spoustu kulturních a historických zajímavostí. Nejpopulárnější je zámek Schonbrunn, který byl letním sídlem habsburských panovníků. Hofburg je další, kterou musíte vidět, stejně jako kdysi zimní sídlo Habsburků a mnoho muzeí. Za návštěvu stojí také Palác Belvedere, Katedrála sv. Štěpána a Vídeňská státní opera.

    Nejlepší čas na návštěvu Vídně

    Pokud je příjemné počasí a je zde méně lidí, pak je nejvhodnější doba od dubna do května nebo od září do října roku navštívit Vídeň. V letních měsících může být město přeplněné. Teploty mohou vystoupat až ke 30 stupňům Celsia. V zimě se Vídeň promění v kouzelnou zimní říše divů s vánočními trhy a kluzištěm.

    Nákupy ve Vídni

    Vídeň je známá svými luxusními obchody. Může se pochlubit značkovými butiky a obchodními domy. KarntnerStrasse je nejznámější nákupní třídou. Najdete zde značkové butiky jako Gucci, Louis Vuitton nebo Prada. Naschmarkt je rušný trh, který prodává čerstvé produkty a koření a také suvenýry. Pro tradičnější nakupování vyzkoušejte Naschmarkt.

    Vídeňské zvyky a etiketa

    Vídeň je domovem bohatého kulturního dědictví. Je důležité dodržovat místní zvyky a etiketu. Chcete-li někoho pozdravit, použijte jeho jméno a příjmení a počkejte, až si podá ruku. Vídeň má přísný dress code, zvláště pro návštěvy kostelů a kulturních akcí. Očekává se, že číšníkovi dáte spropitné 10 % z vašeho účtu, když budete večeřet venku.

©2024 - All rights reserved by LivingWellCenters.com

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account